0 محصولات
نمایش سبد خرید
۱۰ نکته برای روابط سالم و واقعی

روابط سالم باعث افزایش خوشبختی ، سلامتی و کاهش استرس می شود. مطالعات نشان می دهد افراد دارای روابط سالم از شادی بیشتری برخوردار بوده و استرس کمتری دارند. روش های اساسی برای سالم سازی روابط وجود دارد ، حتی اگر هر رابطه متفاوت باشد. این نکات در مورد انواع روابط صدق می کند: دوستی ، روابط کاری و خانوادگی و روابط قبل از ازدواج. به طور خلاصه در این مطلب که بر اساس جمع بندی تحقیقات روانشناسی و جامعه شناسی تهیه شده با نگاهی به شیوه ی یک رابطه سالم می کنیم.
۱- انتظارات را واقع بینانه نگه دارید
قبل از هر چیز باید بدانید که در یک رابطه واقعی انتظارات را واقع بینانه نگه دارید. هیچ کس نمی تواند همان چیزی باشد که ممکن است بخواهیم باشد. روابط سالم به معنای پذیرفتن افراد همانطور که هستند و تلاش برای تغییر آنها نیست. بسیاری به غلط تصور می کنند که نشانه ی اهمیت دادن طرف مقابل در یک رابطه یعنی تغییر تمام و کمال شخص مورد نظر طبق خواسته آنهاست اما چنین تفکری کاملا اشتباه می باشد
۲- با یکدیگر صحبت کنید.
نمی توان گفت تا چه اندازه ارتباط برای روابط سالم ضروری است. با صحبت و گفتگو کردن می توان بهتر مسائل همدیگر را درک کرد. البته گفتگویی سالم و سازنده است که جنبه ایراد گرفتن و انتقاد و سرزنش را نداشته باشد ، بلکه گفتگو و صحبت کردن باید برای حل مشکلات به وجود آمده باشد. گفتگویی که دو طرف مایل به رفع مشکل باشند و هدفشان نزدیک کردن تمایلاتشان به هم باشد.وقت بگذارید و به دقت به حرف هم توجه کنید. واقعاً گوش کنید و صحبت های هم را قطع نکنید. سعی کنید دیدگاه آنها را کاملاً بفهمید.
سوال بپرسید. نشان دهید که علاقه دارید حرفهای طرف مقابل را بشنوید. از تجربیات ، احساسات ، عقاید و علایق آنها سوال کنید. مطالعات روانشناختی به وضوح نشان داده که یک گفتگو و ارتباط مثبت بسیار به شناخت بهتر از همدیگر کمک می کند.
۳- انعطاف پذیر باشید.
طبیعی است که از تغییرات ناراحت باشید. روابط سالم امکان تغییر و رشد را فراهم می کند.
بسیاری تصور می کنند که تغییر کردن به ضرر روابطشان است در حالیکه بیشتر این دیدگاه یک دیدگاه سنتی است که باعث اشتباهات بزرگ در روابط می شود. این تصور که همیشه طرف مقابل باید طبق نظر ما و دیدگاه ما تغییراتی در خود ایجاد کند کاملا اشتباه بوده و باعث ناراحتی و سوء تفاهم می شود. احترام به نظرات و شخصیت همدیگر و قبول تغییر به صورت متقابل بسیار بهتر و در باعث پیشرفت و بهتر شدن روابط می شود.
۴- به خود نیز اهمیت بدهید.
روابط سالم متقابل است و جا برای نیازهای هر دو نفر است. بهتر آن است به نیازها و خواسته های خود نیز توجه کنید چرا که بی توجهی به نیاز و اهدافتان در روابط متقابل ، ممکن است باعث نوعی سرخوردگی و کلافگی در روابطتان شود
حتما ببینید: خرید و انتخاب بهترین دستگاه های رفع موهای زائد صورت و بدن برای بانوان
۵- قابل اعتماد باشید.
اگر با کسی سعی می کنید ارتباط داشته باشید ، این کار را مسئولانه ادامه دهید. اگر مسئولیتی را به عهده گرفتید ، آن را به اتمام برسانید. روابط سالم قابل اعتماد است. به نوعی می توان گفت روابط سالم پایه و شالوده آن را اعتماد سازی بنا می کند.این اعتماد چیزی نیست جز صداقت در گفتار و اعمالتان . مطمئناً شما هم نمی توانید دروغ و بی توجهی طرف مقابل را در روابطتان قبول کنید. پس باید بپزیرید که ساختن یک رابطه سالم یعنی این که در مقابل طرف خود باید مسئولیت پذیر باشید.
۶- منصفانه بجنگید.
بیشتر روابط با هم درگیری ها و جر و بحث هایی دارند. این به معنای اختلاف نظر شما در مورد چیزی است و این به معنای این نیست که شما یکدیگر را دوست ندارید. در روابط اجتماعی ، داشتن اختلاف نظر یک امر طبیعی است اما بهتر آن است که همیشه این درگیرها و جر و بحث ها را کنترل کنید. نباید گفتگو و اختلاف نظرتان به چیزی خارج از موضوع گره بخورد.
قبل از حرف زدن سعی کنید آرام باشید. اگر کمی احساساتتان آرام باشد ، مکالمه مثمر ثمر خواهد بود ، بنابراین چیزی را نگویید که بعداً پشیمان شوید. احساس و خواسته خود را بدون تعیین سرزنش یا انگیزه بیان کنید. سعی کنید به طور واقعی رفتاری را که از آن ناراحت هستید توصیف کنید و از انتقاد و قضاوت خودداری کنید. به مشکل حمله کنید ، نه به شخص.
روی مسئله فعلی تمرکز کنید. اگر روی همه چیزهایی که شما را آزار می دهد انباشته شوید ، مکالمه بهم می خورد. از استفاده از زبان “همیشه” و “هرگز” خودداری کنید و هربار به یک مسئله بپردازید.
مسئولیت اشتباهات خود را به عهده بگیرید. اگر کار اشتباهی انجام داده اید ، عذرخواهی کنید. این یک راه طولانی برای تنظیم دوباره درست اموردر روابط است.
تشخیص برخی از مشکلات به راحتی حل نمی شود. همه اختلافات یا مشکلات قابل حل نیستند. شما دو فرد با شخصیت های متفاوت هستید و ممکن است ارزش ها ، اعتقادات ، عادت ها و شخصیت شما همیشه در یک راستا نباشد. ارتباطات تا حد زیادی به شما کمک می کند تا یکدیگر را درک کرده و نگرانی ها را برطرف کنید ، اما برخی از مسائل ریشه ای عمیق دارند و ممکن است تغییر قابل توجهی نکنند. این مهم است که خودتان بفهمید چه چیزی را می توانید بپذیرید ، یا چه زمانی رابطه دیگر برای شما سالم نیست.
۷- تأیید کنید.
طبق گفته محقق رابطه جان گاتمن ، زوج های خوشبخت به نسبت پنج به یک در روابط خود که بتوانند همدیگر را تایید کنند احساس رضایت بیشتری دارند. تایید نظرات هم و تایید کارهای مثبت در زندگی بسیار به رشد و احساس رضایت از هم کمک می کند. هر چند اشتباهاتی ممکن است در هر رابطه ایی اتفاق بیفتد اما سعی کنید بیشتر نکات مثبت رفتاری و گفتاری هم را تایید و برجسته کنید. مطمئنا این روش در بهتر شدن روابط بسیار کمک کننده و موثر است.
یک پیشنهاد ویژه : خرید از برندهای معتبر لوازم خانگی
۸- زندگی خود را متعادل نگه دارید.
افراد دیگر به رضایت بخشیدن زندگی ما کمک می کنند اما نمی توانند همه نیازها را برآورده کنند. آنچه مورد علاقه شماست را پیدا کنید و درگیر آن شوید. روابط سالم جایی برای فعالیت های بیرون را نیزدارد.
۹- این یک روند رو به رشد زندگی است.
ممکن است به نظر برسد که همه افراد در دانشگاه باید با مسائل روانشناختی آشنا شوند تا روابط بهتری داشته باشند ، اما بیشتر مردم نگرانی بی مورد در ارتباط با مناسب بودن و کنار آمدن با دیگران دارند. برای ملاقات و شناختن دو طرفه زمان لازم است. روابط سالم را می توان آموخت و تمرین کرد تا بهتر شود. هیچگاه توقع نداشته باشید که بتوانید در مدت زمانی کوتاه شناختی کامل از هم داشته باشید. با درک بهتر از مواردی که در این مطلب ارائه شده و رعایت این نکات خیلی بهتر می توان به روابط خود وجه بهتری بخشید.
۱۰- خودت باش!
اصالت بسیار راحت تر و سرگرم کننده تر از تظاهر به چیزی یا شخص دیگری است. روابط سالم از افراد واقعی ساخته می شود. کم نیتند افرادی که با تغییرات مصنوعی شخصیتی خود سعی در جلب نظر طرف مقابل کرده اند اما غافل از این که این گونه رفتارها منجر به ایجاد تضاد شخصیتی شده و خیلی زود در روابط تاثیر منفی می گزارد. پس همیشه سعی کنید خود شخصیتی تان را نشان دهید چرا که این باعث جذب هماهنگ ترین فرد به شما می شود.
با مطالعه موارد ذکر شده در این مقاله که نتیجه مطالعات روانشناختی اجتماعی است ، به بهتر شدن روابط اجتماعی و خانوادگی خود بسیار کمک کرد. این مطالب چکیده مطالعات و پژوهش های فراوانی است که در رابطه با سیر تحول ارتباطات اجتماعی انجام شده است.
0